На Волині Червоний Хрест продовжує протидіяти поширенню COVID-19

На Волині Червоний Хрест продовжує протидіяти поширенню COVID-19

Волонтери та співробітники Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповіли про діяльність у зв’язку з протидією COVID-19. Зокрема, вони:

  • Відкрили рахунок для збору коштів на запобігання поширенню коронавірусу в співпраці з Волинською обласною державною адміністрацією. Наразі зібрали 355 тис. грн.
  • Завдяки зібраним коштам закупили антисептик для дезінфекції рук – 130 каністр на загальну суму 97,5 тис. грн, який передали в райони області.
  • Розмістили інформаційні матеріали (14 тис. примірників) у 2 містах та 16 районах області. Зокрема, плакати розміщені в приміщеннях ДСНС, поліції, медичних і освітніх закладах, крамницях, відділеннях банку, зупинках та в громадському транспорті, органах місцевої влади, податкових інспекціях, пенсійних фондах, відділеннях Укрпошти.
  • Під час розповсюдження інформаційних матеріалів співробітниками та волонтерами проведено 129 інформаційних сесій, з них 15 у Ковелі та 60 в Луцьку.
  • Провели 6 тренінгів з використанням засобів індивідуального захисту для персоналу Волинської обласної інфекційної лікарні та Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання.
  • На постійній основі представники організації координують діяльність з місцевою владою та входять до Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Тісно співпрацюють з релігійними конфесіями, що допомагають у зборі продуктів харчування. Так, у Луцьку сформовано 40 продуктових наборів, які отримали одинокі малозабезпечені громадяни на загальну суму 8800 грн. Під час доставлення продуктів проводили розповсюдження інформаційних матеріалів.
  • Виконуючи проект за програмним напрямком «Забезпечення медико-соціального супроводу пацієнтів з туберкульозом – МРТБ. Формування прихильності пацієнтів до лікування туберкульозу» волонтерами роздано 66 проднаборів на суму 11 450 грн для пацієнтів та розповсюджено інформаційні матеріали.

Share this post