Червоний Хрест Київщини продовжує протидіяти поширенню COVID-19

Червоний Хрест Київщини продовжує протидіяти поширенню COVID-19

Волонтери та співробітники Червоного Хреста в Київській області постійно здійснюють заходи, спрямовані на профілактику сезонних інфекційних захворювань і COVID-19. Ось, чим вони займаються:

  • Поширювали профілактичні інформаційні матеріали (більше 18 тис. примірників) у 11 районах Київської області: медичних та освітніх закладах, пенсійних фондах, центрах зайнятості, аптеках, торговельних мережах, в органах місцевої влади та серед населення. Матеріали розповсюджені в Білоцерківському, Броварському, Васильківському, Вишгородському, Миронівському, Обухівському, Тетіївському та Яготинському районах і містах Сквира, Ірпінь, Гостомель.
  • В Вишгороді активно надається допомога продуктовими наборами, медикаментами та засобами першої необхідності людям з групи підвищеного ризику зараження інфекційними хворобами.

З допису волонтера Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста України:

«Допомога Червоного Хреста – продуктовий набір, немов сонечко на зовсім порожній темній кухні. Тут на нього дуже чекали. Одненька сльоза з очей, які бачили вже багато. Чому так? Чому? Я тримаю своє серце міцно: якщо розчулюсь, як працювати далі? Попереду ще кілька домівок, де люди, де долі…»

  • Багато сил вкладено в виготовлення масок для одиноких людей похилого віку, а також для багатодітних та неповних родин. Щоб охопити масками всіх нужденних, майстрині у Вишгороді не спали до 4 ранку. Тож, дякуємо БФ “Свята Ольга” за вашу допомогу. Крім масок, підопічні отримали ліки від Київського вітамінного заводу та пам’ятки від Червоного Хреста України щодо заходів з профілактики інфікування COVID-19. Частину продукції передано Раді ветеранів Вишгородського району.
  • Голова Миронівської міськрайонної організації Червоного Хрест передав захисні медичні маски, дезінфектори та безконтактні термометри місцевому центру первинної санітарної допомоги та центральній районній лікарні, зокрема, інфекційному та дитячому відділенням.
  • Волонтери Білоцерківської ланки загону швидкого реагування Червоного Хреста провели адресну доставку продуктів харчування самотнім людям, які мешкають далеко від магазинів.
  • Ірпінська міська організація Червоного Хреста залучила спонсорську допомогу для самотніх пенсіонерів і людей з інвалідністю для доставки продуктів та товарів для дому під час карантину.
  • Благодійна акція «Свіжий хліб» для лежачих і тяжкохворих пройшла в місті Бровари та Димерській громаді. Заплановані заходи до Дня пам’яті жертв Другої світової війни та до Пасхи для людей, які потребують найбільшої уваги та опіки.
  • Актори та гості театру «МоноФон» вишгородського будинку культури «Енергетик» щовечора онлайн та в записі читають діткам казки на ніч. В читці беруть участь і працівники та волонтери Червоного Хреста. Актори театру – давно почесні волонтери, якими ми пишаємося та дуже вдячні, що роблять цей світ кращим!

Share this post