Заходи з профілактики COVID-19 тривають на Житомирщині

Заходи з профілактики COVID-19 тривають на Житомирщині

Товариство Червоного Хреста України протидіє поширенню COVID-19 в усіх куточках країни. Пропонуємо екскурс на Житомирщину.

  • Волонтери загону швидкого реагування допомагають доставляти ліки жителям міста, що для багатьох стала проблемою.
  • Волонтери провели 2 навчальних заняття для медпрацівників із засобів індивідуального захисту, про раціональний та доцільний вибір належного типу. Охопили персонал прийомного відділення «Лікарні №1» Житомирської міської ради, травматологічне, урологічне та офтальмологічне відділення і Житомирську клінічну обласну дитячу лікарню у с. Станишівка. Практичні заняття провели волонтери, які пройшли навчання від Центр громадського здоров’я України.
  • Член загону швидкого реагування Радіон Павлов став донором крові, оскільки в цей нелегкий час медичні заклади дуже потребують кров та її компоненти, які необхідні щодня.
  • Розповсюджено близько 15 тис листівок та плакатів про профілактику коронавірусу. Волонтери разом з Управлінням поліції охорони в Житомирській області провели інформаційну акцію і закликали громадян дотримуватися правил карантину і не виходити зі осель без нагальної потреби та дотримуватись правил особистого захисту. Під час акції розмістили у приміщеннях аптек та продуктових магазинів міста інформаційні плакати, а містянам розповідали, коли і як правильно використовувати захисну маску та антисептик.

«Посієш зернятко – виросте дерево, – каже волонтерка Ольга Білаш. – Деяких людей цікавили запобіжні заходи для власного захисту, інших – можливість отримання маски. А особливо мене порадувало те, що багато людей запитували, чим вони можуть допомогти і залишали свої контакти».

  • Розпочали роботу з залучення нових волонтерів в районні організації Червоного Хреста у зв’язку з ситуацію. Готуємо виступи на телебаченні спільно з соціальними службами міст та районів. Нові волонтери будуть залучені у інформаційну роботу по профілактиці COVID-2019 та доставку продуктових наборів.

Share this post