COVID-19: на Закарпатті інфокампанія Червоного Хреста охопила понад 100 сіл (відео)

COVID-19: на Закарпатті інфокампанія Червоного Хреста охопила понад 100 сіл (відео)

Без паніки! – Закликають лікарі та представники влади. Заходи запобіганню поширенню коронавірусу у краї та й в Україні в цілому вживаються: це карантин у населених пунктах, підтримка медзакладів, перехід на дистанційну роботу підприємств, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС, дезинфекція громадських місць тощо. Головне зараз – дотримуватися усіх правил та рекомендацій! Лише так можна завадити епідемії. Жодного випадку коронавірусу у Закарпатті станом на 12 годину 20 березня лабораторно не підтверджено. Нагадаємо, починаючи з 16 березня до обласної інфекційної лікарні з підозрою на хворобу було шпиталізовано вісім людей.

Швидких тестів наразі у краї немає. Крім Мукачівської лікарні та приватного медзакладу Ужгорода.Наразі обласна інфекційна лікарня необхідними засобами забезпечена. Проте запаси – обмежені, а поповнити їх, навіть, маючи кошти наразі важко – на ринку попит зашкалює, тому постачальники відправляють невеликими партіями. Зараз важливо людям зрозуміти, що від них залежить чи буде епідемія у краї та в країні у цілому, адже поінформований, значить – озброєний!

Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Червоного Хреста України. Другий напрям діяльності Червоного Хреста у краї – формування бригад для підсилення волонтерською допомогою медиків. Вкотре фахівці звертаються до закарпатців бути свідомими! Влучний приклад Італії, де кількість померлих від коронавірусу більша, ніж у Китаї лише із-за нехтування правил карантину.

Джерело: М-Студіо

Share this post