На Дніпропетровщині ЗШР Червоного Хреста чергує на КПП

На Дніпропетровщині ЗШР Червоного Хреста чергує на КПП

На виконання рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на території Дніпропетровської області 19-го березня з 18:00 запрацювали контрольно-перепускні пункти на автошляхах.

Загалом відкрито 21 пункт, де проводитимуть санітарний контроль і температурний скринінг водіям та пасажирам транспортних засобів. В усіх цих місцях в цілодобовому режимі чергуватимуть співробітники поліції, ДСНС, нацгвардії та медичної служби.

«Обставини, в яких опинилась Україна та й увесь світ, змінюють наше життя. Ми маємо адаптуватись до нових реалій, жертвувати звичками на якийсь час, пристосовуватись до нових правил поведінки», – зазначає Оксана Велика, командир загону швидкого реагування Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Мета роботи контрольно-перепускних пунктів полягає у зменшенні розповсюдження та інфікування новим коронавірусом COVID-19.

Усі контрольно-перепускні пункти обладнані наметами ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, необхідним майном, електрогенераторами, дезінфікуючими засобами, захисними костюмами тощо, для їх безперебійної роботи.

Тут лікарі можуть оглянути людей з підозрою на коронавірус до прибуття лікарів швидкої. Також, за потреби, рятувальники будуть проводити санітарну обробку транспортних засобів дезінфікуючими спецзасобами.

Share this post