У Чернівецькій області триває масштабна інформаційна кампанія проти COVID-19

У Чернівецькій області триває масштабна інформаційна кампанія проти COVID-19

Вся Україна зосереджена на профілактиці коронавірусу, і Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України не виняток. Колеги розповідають про свою діяльність в епіцентрі подій: “Ми продовжуємо працювати. Це:

Інформаційна діяльність

  • Розповсюджуємо інформаційні плакати про правила профілактики у Чернівцях та всіх районах області. Матеріали передані у лікувальні та освітні заклади, транспортну службу, магазини, міськ-, обл- та райадміністрації. Дякуємо працівникам Держпродспоживслужби та ДСНС України за допомогу в розповсюджені матеріалів.
  • Проводимо роз’яснювальну роботу серед населення. При виявленні першого випадку захворювання COVID-2019 на території Україні в Чернівцях провели інформативну бесіду в 28-й школі для педагогічного колективу та батьківського комітету (близько 50 осіб). 9 березня провели інформаційно-роз’яснювальну роботу для співробітників Епіцентр К. Провели роз’яснювальну роботу для представників Хотиньської РДА про правила профілактики поширення захворювання.
  • Провели інформаційні зустрічі з головами РДА Сторожинецького, Кіцманского, Новоселицького, Хотинського, Герцаївського районів.
  • Провели інформаційну роботу на Калинівському ринку, де розмістили наші плакати на всіх входах і виходах, а також в медпунктах.
  • Поспілкувались з працівниками медпунктів, адміністративним корпусом та ЗМІ.
  • Входимо в штаб по ліквідації Надзвичайного стану. На щоденній основі координуємо спільну роботу і подальшу діяльність зі штабом.

Піклуємось про самотніх похилого віку

  • Організували в Facebook збір продуктів харчування та засобів гігієни. В Чернівецькій області допомоги потребують більш ніж 6000 одиноких людей похилого віку. Ведуться перемовини з партнерами щодо допомоги. Збір триватиме до кінця карантину. Долучитись до збору можна на сторінці Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України.
  • Подали заяву у благодійний фонд на підтримку проекту щодо забезпечення продуктами харчування 30 одиноких лежачих людей похилого віку, які знаходяться під патронажем Червоного Хреста в Чернівцях”.

10 березня, ще до карантину, але коли Червоний Хрест активно впроваджував інформаційну кампанію про профілактику, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук подякував волонтерам Червоного Хреста:

“Ми відчуваємо велику цінність у координації спільних зусиль не тільки з урядом, Міністерство охорони здоров’я України та Чернівецькою облдержадміністрацією, а й з волонтерами Червоного Хреста України. Представники цієї організації мають високий ступінь довіри у наших громадян, тож дякуємо їм за роботу”.

Share this post