Червоний Хрест координує надання допомоги в Нових Санжарах

Червоний Хрест координує надання допомоги в Нових Санжарах

У смт. Нові Санжари (Полтавська область), де у медичному центрі Національної гвардії України перебувають евакуйовані з Уханя громадяни, чергують співробітники й волонтери загону швидкого реагування Червоного Хреста України.

Червоний Хрест здійснює:

  • координацію допомоги, яку привозять волонтери, родичі, друзі;
  • прийом, облік, сортування і подальшу передачу допомоги людям у обсервації через керівництво центру;
  • спілкування з родичами і отримання у них необхідної інформації;
  • комунікацію з волонтерами, які привозять допомогу, в телефонному режимі та на місці прийому допомоги.

Для координації гуманітарної діяльності працює Telegram-канал. Він створений для ефективної координації спільних дій волонтерів і волонтерських організацій – https://t.me/Volunteers_for_people. Кожен зможе отримати швидку та достовірну інформацію щодо допомоги, яку ви можете надати, та дізнатися про потреби людей, які перебувають на обсервації. Враховуючи широкий резонанс та бажання багатьох людей надати допомогу, просимо зв’язуватися з волонтерами Червоного Хреста в каналі. Вкрай важливо забезпечити належну координацію та збір інформації про потреби.

Оперативним штабом було прийнято рішення про заборону передачі продуктів харчування з метою посилити заходи безпеки для людей, які перебувають на території медичного центру. Поряд з центром встановлений намет Червоного Хреста, де відбувається прийом, облік та передача допомоги. Через Червоний Хрест волонтери вже почали доставляти допомогу. Сьогодні цілий день кипіла робота – допомога передається евакуйованим з Китаю, членам екіпажу та супроводжуючим особам.

У свою чергу, посольства Аргентини та Еквадору доставили сьогодні також необхідні предмети. Зокрема, пледи, засоби гігієни, дитяче харчування. До намету Червоного Хреста принесли великого ведмедика для найменшого мешканця обсервації.

05

Раніше, 21 лютого Генеральний директор Національного комітету Червоного Хреста України Лілія Білоус відвідала місце перебування евакуйованих громадян та у чіткій координації з Наталією Пушкарьовою, уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності, узгодили подальші дії з Оперативним штабом, який працює на місці. Напередодні була підписана Спільна заява про взаємодію між уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності та Товариством Червоного Хреста України.

«Саме завдяки такій співпраці намагаємося створити більш комфортні умови волонтерам, коли вони доставляють допомогу. Неймовірні слова вдячності за два дні роботи з усіма, хто надає допомогу та передає її безпосередньо людям в обсервації.каже генеральний директор Національного комітету Червоного Хреста України Лілія Білоус. – Вода, засоби гігієни, засоби індивідуального користування, цікаві книжки тощо мають передаватися координовано, проте приємні відгуки в соціальних мережах, ЗМІ, слова підтримки людям варто передавати усіма способами та у великій кількості».

Share this post