У Маріуполі пройшов тренінг зі зменшення ризиків НС

У Маріуполі пройшов тренінг зі зменшення ризиків НС

15-17 січня у Маріуполі пройшов тренінг зі зменшення ризиків надзвичайних ситуацій на рівні громад, у якому взяли участь представники Волноваської РДА та місцевої влади – 12-ти населених пунктів Волноваського району, відібраних для участі у проекті «Зменшення вразливості щодо ризиків від надзвичайних ситуацій у східній Україні», що реалізується 3P Консорціумом за фінансової підтримки USAID. Для реалізації проектної діяльності відібрані наступні населені пункти: с. Микільське, пгт Володимирівка, ст. Южнодонбаська, с. Пільне, пгт Ольгінка, с. Миколаївка, с. Рибінське, с. Ближне, с. Дмитрівка, с. Прохорівка, пгт Андріївка та с. Бахчевик.

Учасники тренінгу мали нагоду поспілкуватися та попрацювати пліч-о-пліч із експертами Данського Червоного Хреста та Австрійського Червоного Хреста, а також представниками та волонтерами Червоного Хреста України і представниками партнерських організацій ACTED, IMPACT та R2P, які брали активну участь у тренінгу та разом з усіма дізнавалися більше про Волноваський район. Робота проходила у групах, де учасники оцінювали загрози різноманітного характеру, вразливості, ресурси та діючі на території служби та організації.

Учасники навчилися інструментам візуалізації, по-новому працювати з картами та наносити інформацію для кращого розуміння ситуації в населених пунктах, за допомогою чого змогли переоцінити розташування безпечних місць, а також вчилися користуватися матрицею загроз. Окрім цього було розглянуто складання сімейного плану дій при надзвичайній ситуації та все це привело до заключного етапу тренінгу, де учасники складали план реагування на надзвичайну ситуацію та робили їх презентацію.

По закінченню тренінгу всі ще лишалися бадьорими та енергійними, тому що працювали всі три дні з цікавими людьми та аналізували реальні близькі учасникам території, що тільки додавало бажання не зупинятись та навчитися більшому!

Share this post