На Закарпатті потенціал Червоного Хреста в реагуванні на НС значно зміцниться

На Закарпатті потенціал Червоного Хреста в реагуванні на НС значно зміцниться

Успішні місцеві організації Червоного Хреста для забезпечення діяльності залучають ресурси саме завдяки вдалому використанню власного географічного розташування. Так, Закарпатська обласна організація систематично та тривалий час шукала можливостей для фінансування проектів транскарпатського регіону, який охоплює низку сусідніх країн: Україну, Угорщину, Румунію, Словаччину та Польщу.

Цього року було прийнято позитивне рішення про фінансування проекту Європейського Союзу «Cooperation for effective response» (співпраця задля ефективного реагування). Це партнерський проект, який очолює Угорський Червоний Хрест, а відділення Червоного Хреста України у місті Берегове виступає партнером від України.

transkarpat

Під час впровадження проекту у 2020 році планується здійснити ремонт Берегівського відділення, закупити мікроавтобус, а також повністю укомплектувати місцевий склад реагування на надзвичайні ситуації. Для українського партнера у проекті передбачено допомоги на загальну вартість близько 100 000 Євро.

Укріплення потенціалу місцевих організацій є одним із пріоритетних напрямів для Червоного Хреста України. Сильна місцева організація = швидка та ефективна допомога людям.

Share this post