Дві медичні сестри Червоного Хреста отримали медалі імені Флоренс Найтінгейл

Дві медичні сестри Червоного Хреста отримали медалі імені Флоренс Найтінгейл

Цього року дві українки здобули найпрестижнішу світову нагороду медичних сестер – медаль імені Флоренс Найтінгейл.

17 грудня у Київській міській державній адміністрації відбулася процедура нагородження Валентини Басової, голови Дніпровської та Хортицької районної організації Товариства Червоного Хреста України в Запорізькій області, та Наталії Яковлевої, голови Станично-Луганської районної організації Товариства в Луганській області.

У 2019 році в усьому світі найпрестижнішу нагороду отримали 29 визначних медичних сестер із 19 країн. Цією медаллю нагороджуються люди, які відзначилися під час війни і у мирний час хоробрістю й винятковою відданістю пораненим, хворим, людям з інвалідністю або тим, чиє здоров’я було під загрозою.

В Україні всього 23 медичні сестри були увінчані цією відзнакою за виняткове милосердя у повоєнний і мирний час у період до 2011 року. Ми були раді вітати на церемонії нагородження Людмилу Іванівну Чернову, володарку почесної відзнаки, яку було нагороджено у 1983 році.

34567

Медаль імені Флоренс Найтінгейл (англ. Florence Nightingale Medal) — жіноча нагорода, призначена для дипломованих медичних сестер і добровільних санітарок, які активно беруть участь у діяльності товариств Червоного Хреста й Червоного Півмісяця або з інших організацій, які  надають медичну допомогу. Медаль імені Флоренс Найтінгейл – нагорода Міжнародного Комітету Червоного Хреста, яка була заснована в 1912 році. Це найвища міжнародна відзнака, яка присуджується медичним сестрам і братам за виняткову хоробрість і самовідданість при наданні допомоги людям, що постраждали внаслідок конфлікту, стихійного лиха або катастрофи, а також за відданість справі й новаторський дух в профілактичній медицині, охороні здоров’я та підготовці середнього медичного персоналу. Цією медаллю нагороджуються люди, що відзначилися під час війни і у мирний час хоробрістю й відданістю пораненим, хворим, людям з інвалідністю або тим, чиє здоров’я знаходилось під загрозою.

DSC_0003

Share this post