У Тернополі провели благодійний захід з нагоди Всесвітнього дня боротьби із ВІЛ/СНІДом

У Тернополі провели благодійний захід з нагоди Всесвітнього дня боротьби із ВІЛ/СНІДом

1 грудня волонтери Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, що є студентами ТНМУ ім. І.Я. Горбачевського на чолі з організатором Соломією Бандрівською провели благодійний захід «Безпечний кекс» з нагоди Всесвітнього дня боротьби із ВІЛ/СНІДом.

Напередодні волонтери випекли 560 кексів, в чому їм сприяла пані Марія Шестопалка, яка вже не один рік організовує приготування вареників для воїнів ООС. Волонтери продавали кекси державним установам міста, на навчальних кафедрах медичного університету, центральними вулицями міста за символічну ціну. Усі виручені кошти спрямують на закупку медпрепаратів дітям, хворим на СНІД.

Волонтери поширювали серед мешканців Тернополя інформаційні листівки та засоби бар’єрної контрацепціі, що були надані  Громадською організацією «Джерела громадського здоров’я». Тернополяни  дізналися про методи поширення ВІЛ та способи убереження від нього. Також, за сприяння ГО «Джерела громадського здоров’я» та ГО «Планета здоров’я» у біологічному корпусі університету проводилось безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ/СНІД.

Share this post