Грамота Військово-Морських сил Збройних Сил України

Грамота Військово-Морських сил Збройних Сил України

2 грудня в Києві адмірал Ігор Воронченко, командувач Військово-Морських сил Збройних Сил України (ЗСУ) нагородив грамотами колектив Національного комітету та особисто Генеральну директорку Лілію Білоус за активну громадську позицію та сприяння щодо підтримки і задоволення потреб військовополонених Військово-Морських сил Збройних Сил України.

«У грудні 2018 року до Червоного Хреста України звернулося Цивільно-військове співробітництво – CIMIC ЗСУ з проханням зібрати допомогу для 24 українських моряків, які перебували в ув’язненні на території Російської Федерації, – розповіла Лілія Білоус. – Ми оперативно організували закупівлю. Незважаючи на вихідні, у період двох днів ми придбали необхідні речі і продукти харчування: сумки, зимові куртки та взуття, штани, кофти, шкарпетки, рукавички, шапки, шоколад і чай. Надзвичайно важливу роль відіграли тут люди, які надають підтримку Червоному Хресту України через пожертви в мережі Епіцентр К. Величезна подяка за таку підтримку, адже саме завдяки їй ми мали необхідні кошти та надали допомогу на суму більше 150 тис. грн. Окрема вдячність Управлінню цивільно-військового співробітництва ЗСУ за ефективну співпрацю».

Пізніше було ще декілька звернень, які були задоволені у короткі строки (електричні чайники, телевізійні антени, сухофрукти). Діяльність здійснювалася в рамках Меморандуму про співпрацю між Червоним Хрестом та Збройними силами України. Закупівля такої допомоги стала можливим завдяки благодійним пожертвам у бокси Червоного Хреста, розташованих в мережі торгових центрів «Епіцентр» в різних регіонах України.

DSC_0472____

79180007_2004987269537738_2552289542623199232_o

Share this post