На Київщині відзначили Всесвітній день боротьби зі СНІДом

На Київщині відзначили Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року. Таке рішення затвердили на міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров’я, які обговорювали необхідність обміну інформацією щодо ВІЛ-інфекції та СНІДу.

Право на здоров’я це право кожної людини. Воно включає право кожного, у тому числі людей, які живуть з ВІЛ та які постраждали від ВІЛ приймати рішення щодо власного здоров’я та з повагою до людської гідності та без дискримінації отримувати необхідні послуги з профілактики та лікування.

Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи, що проводяться в цей день, традиційно проходять із символом — Червоною стрічкою. Головна мета свята – звернути увагу суспільства на цю проблему.

Миронівська спільнота не залишилася осторонь і привернула увагу до цієї проблеми. Таким чином  з 26.11.2019 до 01.12.2017 року в місті тривала акція  «Майбутнє без ВІЛ та СНІД», організована головою районного Товариства Червоного Хреста України Лідією Цилюрик, яка  в навчальних закладах міста провела  тренінги – лекції  на дану тематику.

Share this post