Всесвітній день боротьби зі СНІДом провели на Луганщині

Всесвітній день боротьби зі СНІДом провели на Луганщині

1 грудня до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом волонтери Червоного Хреста Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели  в  м. Сєвєродонецьку  вуличну акцію «Червону стрічку носять небайдужі». Хлопці інформували перехожих про те, як захистити себе, а також де можна пройти безкоштовний та анонімний тест на ВІЛ. Так само вони нагадували про толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

Також, активну участь в інформуванні учнівської молоді та населення взяли міськрайонні організації Товариства Луганської області.

Так, 28-29 листопада 2019 року головою Марківської районної організації Тетяною Золотоверх було проведено цикл бесід з питань попередження та боротьби зі СНІДом з відвідувачами дитячої бібліотеки. Були розіграні сценарії: «Дискотека», «Сім’я», «Стоматологічний кабінет», «Лабораторія», «Салон краси», «Школа». В доступній формі були розібрані питання чи можна користуватися одним посудом з ВІЛ – інфікованим, чи важлива вірність у шлюбі, чи потрібно обробляти інструменти в манікюрних салонах, чи безпечне нанесення тату та пірсингу, наскільки безпечне переливання крові, чи передають СНІД кровоссальні комахи, чи є засоби боротьби зі СНІДом, як уникнути ВІЛ – інфікування та зберегти здоров’я та життя.

Євгенією Тюменевою, в.о. голови Попасняської районної організації  також було проведено бесіди з питань попередження та боротьби зі СНІДом з учнями  ліцею залізничного транспорту та гімназії № 25.  Учасники зустрічі спробували глибше розібратися в проблемі та зрозуміти наскільки важливо вчасно здати аналізи, перевірити себе і убезпечити партнера.

2 грудня волонтери Червоного Хреста Старобільської районної організації, які є студентами Луганського державного університету ім. Тараса Шевченка  провели  акцію в знак пам’яті тих,  хто пішов з життя у зв’язку зі СНІДом. Присутні виклали свічки на червону стрічку, яка є  символом боротьби з цією хворобою.

У теперішній час, коли в Україні епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекцією залишається напруженою, ці та інші заходи червонохресної спільноти дають можливість приєднатися до боротьби з однією з найстрашніших хвороб століття.

Share this post