На Волині провели акцію приурочену до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

На Волині провели акцію приурочену до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

29 листопада 2019 року, напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в місті Луцьк Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела акцію “Свічкова хода”.

Близько 1200  волонтерів з числа учнівської та студентської молоді, представників релігійних конфесій, урядових та неурядових організацій об’єднала червона стрічка – символ надії на майбутнє без СНІДу.

Учасники акції  з плакатами-гаслами, інформативними прапорцями, літературою з профілактичною тематикою на тему ВІЛ/СНІДу та лампадками здійснили «Свічкову ходу» від Луцького базового медичного коледжу вулицею Лесі Українки до Театрального майдану міста Луцька, щоб викласти стрічку з запалених лампадок. Головна ідея заходу – долаючи стигму, заохотити до підтримки ВІЛ- позитивних людей.

Під час мітингу виступили: головний лікар обласного центру з  профілактики та боротьби зі СНІДом – Олена Макаренко, священники Православної Церкви України протоієрей Микола Цапюк та протоієрей Ігор Савієвський. Виступаючі надали присутнім інформацію про показники ВІЛ/СНІДу на сьогоднішній день в Україні, області, місті та ще раз наголосили, що лише від нас залежать наші здоров’я та життя.

На закінчення заходу, в знак поваги та в пам’ять про померлих від хвороби XXI століття, присутні на майдані провели хвилину мовчання.

Share this post