У Товаристві підготовлено тренерів зі зниження ризиків від НС

У Товаристві підготовлено тренерів зі зниження ризиків від НС

4-8 листопада в місті Святогірськ (Донецька обл.) пройшов перший тренінг для тренерів Товариства Червоного Хреста України зі зниження ризиків у надзвичайних ситуаціях в умовах збройного конфлікту. Захід організований за підтримки EU Civil Protection & Humanitarian Aid – ECHO.

Участь у тренінгу взяли волонтери Червоного Хреста України, співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, ACTED та IMPACT Initiatives, представники адміністрації Торецького району Донецької області.

В ході насичених і цікавих сесій експерти Данського Червоного Хреста і Австрійського Червоного Хреста навчали учасників розпізнавати та оцінювати ризики, що несуть хімічні, біологічні та радіаційні фактори, оцінювати ресурси місцевих громад і організовувати в спільнотах роботу зі зниження цих ризиків.

Завдяки співробітникам IMPACT Initiatives, тепер доступні та будуть використовуватися адаптовані інструменти для створення карт ризиків з планами реагування на місцевому рівні.

Підготовлені тренери спільно з активними мешканцями населених пунктів у безпосередній близькості до конфлікту в Донецькій і Луганській областях розроблятимуть плани підготовки та реагування в надзвичайних ситуаціях.

Share this post