На Київщині діти створюють мультфільми

На Київщині діти створюють мультфільми

Мультфільми власноруч створюють діти у Вишгороді, там при товаристві Червоного Хреста працює мультстудія. Учні виліплюють пластилінових героїв, а потім “оживляють” їх за допомогою анімації в техніці “стоп-моушен”. Для маленьких відвідувачів такі заняття – безплатні. Усі картини на важливі соціальні теми.

Пластилінові герої та саморобні декорації. Малеча створює черговий короткометражний мультфільм. Цього разу про те, як любов може подолати страх, а часом навіть урятувати життя. Поліна та Соня – виліплюють головного героя. Коли все готово, починається найцікавіше: персонажів беруться “оживляти”.

Під час занять вони навчаються створювати сценарій, створювати персонажів, декорації. Потім вони вчаться анімувати їх. Вони вчаться командній роботі, мілка моторика в них розвивається, – говорить Катерина Федоряк, волонтерка Червоного Хреста.

Світлана тут генераторка ідей, усі сценарії для мультиків пише саме вона. Каже: спочатку розширювати студію не планували. Втім, тепер заняття можуть відвідувати всі охочі.

Спочатку це було як психосоціальна підтримка для діток з неповних сімей. В нас були дуже скуті діти. Був хлопчик, який приймав участь в озвучці, і саме в цій озвучці ми почули його голос уперше. Це була наша перемога, – говорить Світлана Рулевська, працівниця Червоного Хреста.

Почати з самих-самих найменших, з наших дітей. Показати, що таке доброта, любов, повага та милосердя до ближнього, – говорить Ірина Правдива, голова Вишгородської районної організації товариства Червоного Хреста України.

За кілька місяців діти разом з волонтерами вже встигли створити понад десяток коротких мультфільмів. Усі вони про небайдужість, взаємну допомогу та милосердя. Зупинятися на цьому не збираються усі гуртом вже мізкують над сценарієм наступної стрічки.

Сюжет можна подивитися за посиланням.

Share this post