Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих

Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих

13 жовтня з ініціативи ООН відзначається Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих.

Цивільні громадяни продовжують страждати від конфлікту на сході України. Обстріли, міни, вибухові пристрої, часті відключення води та електроенергії: це повсякденне життя людей, які живуть поблизу лінії зіткнення.

Природні, промислові та екологічні небезпеки, що виникають у постраждалих від конфлікту районах, також становлять ризик для життя та здоров’я мільйонів людей та систем надання послуг. Затоплені вугільні шахти, заводи, що піддаються обстрілам, токсичні сміттєзвалища, хімічні розливи: це ще один бік повсякденної реальності Східної України.

Саме для підвищення обізнаності щодо цих ризиків у 2019 році був створений 3P Consortium (3P – це абревіатура від слів Prevent, Prepare, Protect – попередити, підготувати, захистити). Це група українських та міжнародних неурядових організацій, що діє за фінансової підтримки EU Civil Protection & Humanitarian Aid – ECHO та USAID – US Agency for International Development. До складу Консорциуму входить і  Товариство Червоного Хреста України.

У Міжнародний день зі зменшення небезпеки лих 3P Consortium представляє свою програму, розроблену для підтримки уряду України у виконанні своїх зобов’язань відповідно до Сендайської рамкової програми зі зниження ризику лих у 2015-2030 роках. Програма спрямована на зменшення вразливості до ризику лих на сході України шляхом підготовки, запобігання та захисту цивільного населення. Деталі про діяльність Товариство Червоного Хреста України в рамках цієї програми ви зможете знайти в наступних публікаціях на сайті Товариства. 

Share this post