Реєстрація на тренінг для майбутніх інструкторів щодо зниження ризиків від НС

Реєстрація на тренінг для майбутніх інструкторів щодо зниження ризиків від НС

У період з 4 по 8 листопада 2019 року в м. Святогірськ (Донецька обл.), пройде тренінг для майбутніх інструкторів щодо зниження ризиків від надзвичайних ситуацій на рівні спільнот в контексті хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз (ХБРЯ). Навчання також включатиме блок, який допоможе слухачам набути знань щодо сучасніших підходів реагування на надзвичайні ситуації на локальному рівні. Тренінг буде організовано у рамках реалізації проекту “Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій у Східній Україні”, що фінансується Департаментом з питань гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення Європейського союзу (ECHO).

Тренінг проводитимуть експерти Австрійського Червоного Хреста. Слухачі, які успішно пройдуть тренінг, матимуть змогу закріпити свої знання на практиці – у ході подальших теоретичних та практичних занять, організованих у рамках проекту. Кандидати також мають бути готовими відбути у населенні пункти Сходу України для передачі своїх знань представникам державної влади на місцях та населенню.

Учасники повинні бути присутніми на тренінгу з 9:00 4 листопада до 16:00 8 листопада 2019 року. Організаторами передбачена можливість заселення ввечері 03.11.2019 р. та виселення вранці 09.11.2019 р.

Критерії відбору учасників:

  1. Бути волонтером або співробітником TЧХУ – обов’язково.
  2. Мати досвід надання допомоги людям в кризових ситуаціях – бажано.
  3. Мати досвід проведення тренінгів / семінарів для дорослих – бажано.
  4. Мати досвід проведення занять з дітьми у навчальних закладах – бажано.
  5. Мати можливість і бажання проводити навчання для представників влади на місцях, а також населення на Сході України навичкам щодо зменшення ризиків від надзвичайних ситуацій на рівні спільнот в контексті ХБРЯ – обов’язково.
  6. Знання контексту ситуації на Сході України (у районах, наближених до лінії розмежування) – бажано.
  7. Мати досвід та/або розуміння щодо питань, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій – бажано.
  8. Чітке знання та беззаперечне дотримання основоположних принципів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – обов’язково.

Волонтерам та/або співробітникам TЧХУ, які бажають пройти відповідну підготовку необхідно заповнити анкету до 20 жовтня 2019 року за посиланням: https://ee.kobotoolbox.org/x/#zdsMLgCW

Заявки надіслані пізніше не братимуться до розгляду.

Share this post