ЗУСТРІЧ ДЛЯ ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ РОБОТИ З РОЗШУКУ ТА ВІДНОВЛЕННЯ РОДИННИХ ЗВ’ЯЗКІВ

ЗУСТРІЧ ДЛЯ ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ РОБОТИ З РОЗШУКУ ТА ВІДНОВЛЕННЯ РОДИННИХ ЗВ’ЯЗКІВ

Вже вп’яте в Києві зібрались співробітники та волонтери Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України на традиційну зустріч для підведення підсумків роботи з розшуку та відновлення родинних зв’язків (ВРЗ) у поточному році та визначення пріоритетних напрямків діяльності на майбутнє.

Такі зустрічі стали ефективною платформою для обміну досвідом, обговорення проблем та шляхів їх подолання, визначення найкращих практик та перспектив впровадження діяльності з ВРЗ. Так і цьогоріч 25-26 вересня учасники зустрічі з обласних організацій Товариства дізнались про результати діяльності Служби розшуку в складі Глобальної мережі з ВРЗ Міжнародного Руху – усвідомлення масштабів діяльності з ВРЗ заради конкретних людей, на думку учасників, є могутнім емоційним мотиватором. Для співробітників Служби розшуку у Національному комітеті ТЧХУ надзвичайно цікавою стала інформація про особливості впровадження ВРЗ-діяльності на регіональному рівні.

Інформаційні сесії від співробітників МКЧХ про працю судмедекспертів та відділу захисту МКЧХ надали можливість отримати уявлення про актуальний стан справ  щодо надання допомоги постраждалим внаслідок збройного конфлікту в Україні та розглянути подальші аспекти співпраці ТЧХУ та МКЧХ в питаннях супроводу членів родин зниклих безвісти.

Висвітлення діяльності в медіапросторі є одним із головних важелів успіху: як правильно скласти повідомлення, на що звернути увагу – про це розповіла учасникам начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю НК ТЧХУ. Жваве обговорення та дискусії супроводжували презентацію груп, які готували повідомлення на тему діяльності з ВРЗ.

Натхненні погляди, кошики цікавих ідей, націлених на допомогу тим, хто втратив зв’язок з рідними, бажання працювати заради них та віра у власні зусилля – так виглядало завершення щорічної зустрічі з ВРЗ.

Share this post