Волонтери Донеччини дізналися більше про МГП

Волонтери Донеччини дізналися більше про МГП

26 вересня у Бахмутській міськрайонній організації Товариства Червоного Хреста України в рамках щомісячної координаційної зустрічі волонтерів відбулася інформаційна сесія з міжнародного гуманітарного права (МГП). Волонтери дізналися про поняття МГП, його історію, діяльність з відновлення родинних зв’язків тощо.

Провела заняття голова організації Анастасія Абаровська, яка пройшла навчання в рамках третього набору тренерів з МГП. Інформаційна сесія стала заліковою для Анастасії – за підсумками її проведення лекторка отримала тренерський сертифікат, що дає їй право викладати основи міжнародного гуманітарного права для населення.

Наразі у Товаристві налічується 27 сертифікованих тренерів з МГП, кожен з яких не лише пройшов тривале навчання за підтримки Фінського Червоного Хреста і Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а й продемонстрував здобуті знання та навички на практиці.

Міжнародне гуманітарне право захищає тих, хто не бере участі у військових діях, і обмежує засоби та методи ведення війни. Саме завдяки МГП представники Червоного Хреста мають можливість виконувати свою роботу з допомоги жертвам збройного конфлікту.

Share this post