Червоний Хрест України ділиться досвідом із колегами з Грузії

Червоний Хрест України ділиться досвідом із колегами з Грузії

У Міжнародному русі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – 191 країна світу. У кожної є унікальний досвід допомоги людям. У Товариства Червоного Хреста України є власні надбання та досвід, які корисні та вкрай необхідні колегам в інших країнах.

70554604_465353370717214_736426590199611392_n

Після проведення дводенного тренінгу з організації діяльності загонів швидкого реагування під час реагування на надзвичайні ситуації, який на початку вересня провели для грузинських колег наші волонтери-тренери Дмитро Логгінов та Олександр Черниш, делегація у складі Генеральної директорки Лілії Білоус і координатора загонів швидкого реагування Тараса Логгінова здійснили офіційний візит у Грузію, аби обмінятися досвідом з керівництвом Грузинського Червоного Хреста та поділилися експертними знаннями про надання допомоги населенню під час громадського неспокою, демонстрацій, в умовах великого скупчення людей.

70503263_630069597517106_1324434293358854144_n

Як відомо, Загони швидкого реагування Червоного Хреста України під час подій на Майдані в Києві в 2013-2014 рр. були єдиними, хто, керуючись принципом нейтральності, надавали першу допомогу постраждалим з обох боків конфлікту. З того часу загони почали створюватися в усіх регіонах України. Колегам із Грузії розповіли про ключові рішення, які під час надзвичайних ситуацій дозволили діяти оперативно і ефективно.

“Ми цінуємо дружбу з Грузинський Червоним Хрестом, тому для нас вкрай важливо надати необхідну підтримку, оскільки нещодавні події в Тбілісі ставлять перед Червоним Хрестом в Грузії нові відповідальні завдання із забезпечення надання першої допомоги в умовах масового скупчення людей, і саме досвід Червоного Хреста України стане у нагоді при організації роботи волонтерів, – зазначила Лілія Білоус. – Сподіваємося, що наша співпраця буде ефективно розвиватися у сфері надзвичайних ситуацій та обміну досвідом в організаційному розвитку”.

Також делегація на гостинне запрошення Посольства України в Грузії разом із колегами з Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця відвідала Посольство, де партнери обговорили подальшу співпрацю та посилення комунікації та координації.

Share this post