TV: у ДСНС Дніпропетровщини дізналися про мінну небезпеку

TV: у ДСНС Дніпропетровщини дізналися про мінну небезпеку

19 вересня в стінах Дніпропетровського обласного управліня державної служби надзвичайних ситуацій області представники Товариства Червоного Хреста України вчили рятувальників. Тема — протимінна діяльність. Для прифронтової області, кажуть організатори, просвітницька діяльність щодо правил поводження із вибухонебезпечними атрибутами війни — дуже важлива.

Ігор Михайлов, координатор програми, представник Товариства Червоного Хреста України:

«Наше завдання – розповісти про методи донесення інформації до місцевого населення про те, як правильно себе вести в разі виявлення небезпечних предметів, куди звертатися, що робити не варто. Тобто всі ті методики, які розроблені для кращої якості роботи з місцевим населенням».

Рятувальники розповідають: чи не щодня виїжджають на виклики, де хтось знайшов міну — з початку року по області виявили 1350 боєприпасів. А знайти її можна де завгодно — від хазяйського городу до закинутого звалища.

Попри численні роз’яснення надзвичайників, люди все одно не знають що робити з небезпечними знахідками. На тренінгу представники Червоного Хреста дали рятувальникам більш ефективні інструменти інформування. А самі вони скористалися нагодою та через журналістів іще раз нагадали: побачили підозрілий предмет — не чіпайте, викликайте службу порятунку або правоохоронців.

За матеріалами: 9 канал

Share this post