14 вересня – Всесвітній день першої допомоги

14 вересня – Всесвітній день першої допомоги

14 вересня відзначається Всесвітній день першої допомоги. Червоний Хрест – провідний лідер у світі з навчання населення навичкам надання першої допомоги. У Товаристві Червоного Хреста України є кваліфіковані співробітники та волонтери, які навчають першій допомозі: 265 інструкторів та 47 тренерів.

Тема Дня першої допомоги цього року –  «Перша допомога для людей, які страждають від дискримінації». У цей день ми прагнемо привернути увагу до потреб в навчанні дітей та підлітків- сиріт; дітей та підлітків з інвалідністю, а також  посилити обізнаність серед населення про соціально-небезпечні захворювання.

Деякі люди, які можуть піддаватися дискримінації, наприклад, діти з інвалідністю, мають більшу вірогідність травмуватися, зазнати впливу хвороб, або опинитися поруч із людиною, якій потрібна перша допомога. У багатьох з них є потенціал оволодіти навичками надання першої допомоги, і Червоний Хрест націлений активно залучати їх до навчання.

У Всесвітній день першої допомоги організації Товариства Червоного Хреста України по всій країні проведуть акцію під гаслом «Не залиш людину в небезпеці! Допомогти може кожен». Наші волонтери та співробітники проведуть майстер-класи з першої допомоги, організують ігрові ситуації у громадських місцях і навідаються з майстер-класами у дитячі будинки.

Товариство Червоного Хреста України запрошує Вас на ці події, які мають на меті важливу соціальну функцію – підвищити обізнаність людей щодо соціально небезпечних захворювань, заохотити людей оволодіти навичками надання першої допомоги, посилити роль людини в захисті самого себе та інших.

Інформацію про події у вашому місті можна знайти на сайтах і сторінках в соціальних мережах місцевих організацій Товариства Червоного Хреста України. 

Share this post