На Луганщині пройшов круглий стіл «Підтримка домогосподарств 2019»

На Луганщині пройшов круглий стіл «Підтримка домогосподарств 2019»

21 серпня 2019 року в приміщені Рубіжанської міської організації ТЧХУ відбувся круглий стіл за участю представників зацікавлених організацій по програмі «Підтримка домогосподарств 2019», на якому регіональний координатор програми Лідія Загребіна звітувала про підсумки її впровадження, зокрема, у м. Рубіжне.

Всього в конкурсі на отримання грантових коштів в м. Рубіжне прийняло участь 56 домогосподарств за наступним соціальним статусом: багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю, I – II групи, діти з інвалідністю, одинокі годувальники, сім’ї з людьми похилого віку старше 65+.

Основні види діяльності, які домогосподарства хотіли б запровадити – були сфери послуг, бджільництво, садівництво, тощо.

В м. Рубіжне грошову допомогу у вигляді грантових коштів у розмірі 26 000 гривень отримало 25 домогосподарств: з них ВПО – 9, місцеві жителі – 16. Загальна сума фінансової допомоги склала 650 000 гривень.

Учасники заходу висловили подяку Національному Комітету Червоного Хреста України та донору програми Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця за надану можливість вразливим верстам населення м. Рубіжне розвити або відновити джерело ресурсів їх господарств, а також висловили надію на продовження програми у Луганській області у подальшому.

Share this post