На Одещині провели Літню Школу Першої Допомоги

На Одещині провели Літню Школу Першої Допомоги

На Одещині розпочала роботу І Літня школа з першої допомоги. Протягом тижня 30 наших інструкторів з усієї країни обмінюватимуться досвідом і підвищуватимуть свою майстерність у навчанні населення першій допомозі.

З вітальним словом до учасників звернулася Генеральний директор Національного комітету Червоний Хрест України Лілія Білоус:

Мене переповнюють радісні відчуття, адже саме четвертого серпня вдало відбулося відкриття першої в історії сучасного Червоного Хреста України Літньої школи першої допомоги. Інструкторів з першої допомоги наразі гостинно зустріла Одеська область. Сподіваюся, Одеса зможе з гідністю набути статусу літньої резиденції школи першої допомоги у подальшому.

Крім традиційних занять, на учасників чекає тематичний квест, проведення майстер-класів для місцевих мешканців та інші цікаві активності.

Понад 30 найкращих інструкторів та тренерів з усієї України приїхали в Одеську область в смт. Затоку для участі в Літній Школі Першої Допомоги.

9 серпня 2019 року за девізом «Знання можуть врятувати людське життя» було проведено навчання вчителів шкіл, працівників культури та дитячих садків навичкам надання першої допомоги в чотирьох районах Одеської області, а саме в м.Роздільна, с.Маяки, м.Овідіополь, с.Базарьянка Татарбунарського району.
Як було відзначено, ці знання вкрай необхідні для людей, які тісно працюють з населенням. У разі виникнення екстреної ситуації, яка загрожує життю людини, вони зможуть професійно викликати швидку і надати першу допомогу потерпілому. Як правило, кожна хвилина зволікання – це ціна людського життя.
Таким чином, пройшли навчання 48 осіб, яким будуть видані сертифікати міжнародного зразка про проходження 6-ти годинного тренінгу з надання першої допомоги, дані сертифікати визнані в 191 країнах світу.

Share this post