Про загін швидкого реагування «Влад» Херсонської організації Червоного Хреста

Про загін швидкого реагування «Влад» Херсонської організації Червоного Хреста

Загін швидкого реагування «Влад» Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України був створений в лютому 2014 року. На той момент загін налічував 10 активних членів. Станом на 1 липня 2019 року в складі загону діє 28 волонтерів, які проживають у м. Херсоні. Проходять навчання  10 волонтерів в Каланчацькій ланці, 12 волонтерів в Чаплинській ланці, і 10 волонтерів в Генічеській ланці.  До кінця року чисельний склад загону буде становити близько 50 волонтерів. Херсонський обласний ЗШР «Влад» інтегрован в мережу ЗШР Товариства Червоного Хреста України, яка налічує 450 волонтерів в 28 загонах по всій Україні.

Головне завдання загону швидкого реагування полягає спільно з ДСНС та ОТЦЕМД реагувати на надзвичайні ситуації, особливо з великою кількістю постраждалих, а саме: стихійні лиха, великі пожежі, крупні ДТП, соціальні заворушення, антропогенні аварії, повені, снігові замети на трасах тощо. При цьому Загони Швидкого Реагування (ЗШР) не дублюють роботу державних організацій, а виконуючи допоміжну роль працюють для вирішення завдань по допомозі людям. Це надання  першої допомоги та першої психологічної допомоги потерпілим, надання гігієнічних наборів, ковдр, продуктів харчування, питної води в разі потреби, допомога з одягом, реєстрація постраждалих,  та разом з місцевою владою організація тимчасових притулків при необхідності. Звичайно в рамках тих ресурсів, що має обласна організація ТЧХУ. В разі необхідності Український Червоний Хрест може розгорнути наметовий табір на 250 постраждалих.

            В рамках реалізації завдань волонтери загону швидкого реагування несуть чергування на всіх масових заходах, які відбуваються в обласному центрі та в місцях розташування ланок загону, проходять постійну підготовку по підвищенню своєї кваліфікації, спільно з ДСНС та ОТЦМЕД проводять навчання по ліквідації наслідків НС.

            В користуванні загону швидкого реагування є спеціальний транспорт – багато функційний FORD Transit, для швидкої доставки членів загону в будь-яку точку Херсонської області, та, в  разі необхідності, участі в евакуації  населення.

            Силами Національного комітету Товариства Червоного Хреста України було закуплено бензиновий генератор та швидко розгортаємий намет для роботи загону.

            Велику увагу ЗШР «Влад» приділяє навчанню населення першій допомоги. Тільки за минулий рік інструктори загону провели навчання  шляхом організації  2-х та 4-х годинних майстер-класів з першої до медичної допомоги для більш ніж 7000 осіб, серед яких є школярі, пересічні громадяни, підрозділи територіальної оборони, патрульні поліцейські та військовослужбовці збройних сил України. Впевнені, що наша робота приносить  користь населенню Херсонський області.

Командир загону,

Микола Тараненко.

P.S. На фото – волонтери загону надають допомогу безпритульним на тепло-пункті під час холодів.

Share this post