Сила першої допомоги з Олександром Гвоздиком

Сила першої допомоги з Олександром Гвоздиком

Посол доброї волі Товариства Червоного Хреста України, чемпіон світу із боксу в напівважкій вазі, Олександр Гвоздик вміє сам і акцентує увагу людей в усьому світі на доцільності та необхідності володіння прийомами надання першої допомоги.

З цією метою 25 липня 2019 року в знаковому для України місці — в Харківському міському саду імені Т. Г. Шевченка серед 7 дубів, що символізують Основоположні принципи Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, з командою співробітників і волонтерів Червоного Хреста Олександр взяв участь у створенні навчальних відеоматеріалів із першої допомоги.

Протягом декількох вранішніх годин Олександр разом із Марією Чаговець, що грала роль «постраждалої», а також тренерами з першої допомоги Дмитром Кушніром і Максимом Жаріковим, демонстрував способи надання першої допомоги при відкритому переломі, методи підходу до потерпілого і його переведення у відновлювальне положення, а також відпрацьовував надання серцево-легеневої реанімації на спеціальному манекені.

Зняті ролики, які можна розповсюджувати через соціальні мережі та телебачення і використовувати на заняттях та тренінгах, — це ще один інструмент поширення дуже важливих для кожної людини знань про надання першої допомоги.

А Олександр Гвоздик, Посол доброї волі Товариства, відповідальна, сильна і відома людина, допомагає поширювати ці знання ще креативніше та ефективніше.

 

Галина Саган, волонтерка Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

P.S. За організацію і проведення зйомок окрема подяка Вікторії Кругловій, керівнику Навчального центру «ЛандауЦентр» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Костянтину Башкірову, голові Харківської обласної організації Товариства, а також членам правління Харківської обласної організації Товариства Костянтину Чаговцю і Володимиру Безродному, незмінному відеооператору.

Share this post