Волонтери надавали першу допомогу під час прощі у Зарваницю

Волонтери надавали першу допомогу під час прощі у Зарваницю

Волонтери Тернопільської обласної організації втомлені, але щасливі повернулись з прощі до Зарваниці. За традицією, від Червоного Хреста згуртовано працювали команди з чотирьох областей: Тернопільської, Івано-Франківської, Вінницької та Білоцерківської. Серед звернень прочан найчастішими були нарікання на мозолі, прохання виміряти артеріальний тиск та транспортувати до карети швидкої допомоги постраждалих з втратою свідомості.

Сили та завзяття волонтерам надавали самі прочани, їх слова вдячності, та привітання знайомих з минулих років і, звичайно, велика і дружня команда, яка сумлінно працювала протягом двох днів, вдень і вночі, підтримуючи одне одного.

Під час загальнонаціональної прощі до Зарваниці наші волонтери не лише надавали першу допомогу прочанам, але й розповідали про важливість вакцинації проти інфекційних хвороб, а для детальнішої інформації здійснювали роздачу листівок. Найбільшу увагу вони звертали на кір, розповідаючи про саму хворобу, ускладнення і наслідки, як можна вберегти себе і своїх близьких.

66794818_810309226029997_8379042244543381504_n

Share this post