У Києві провели семінар з психосоціальної підтримки

У Києві провели семінар з психосоціальної підтримки

Потреба в психосоціальній і підтримці і турбота про емоційне благополуччя умовах кризи – важливий елемент допомоги постраждалому населенню. Заходи з психосоціальної підтримки допомагають учасникам долати стрес, знаходити допомогу і будувати нові соціальні зв’язки. У 12 регіонах Товариства Червоного Хреста України силами навчених волонтерів проводяться заходів з психосоціальної підтримки для внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей, а також для багатьох найбільш нужденних жителів регіонів. Щодня допомагаючи тим, хто в біді, Український Червоний Хрест дбає про якість наданої підтримки.

З 19 по 21 червня за підтримки Датського Червоного Хреста було проведено семінар з Планування, моніторингу, оцінки та звітності діяльності психосоціальної підтримки. 15 волонтерів і співробітників з 8 регіональних організацій ТЧХУ дізнавалися і тренувалися: як планувати діяльність з психосоціальної підтримки, спираючись на потреби нужденних, проводити моніторинг і оцінку діяльності і підвищувати ефективність, наданої підтримки, складати докладні звіти і надавати інформацію про свої досягнення і труднощі волонтерам, партнерам і одержувачам допомоги.

Семінар проводили спеціалісти відділів ПСП і члени експертної групи з ПСП, найбільш досвідчені регіональні координатори по ПСП- Галина Кожедуб (Київ обл.), Алефтіна Руденко (Луганськ) і Олена Дмитренко (Дніпро).

Семінар із планування, моніторингу, оцінки та звітності в ПСП

Share this post