Під Києвом працює оновлений центральний логістичний центр Червоного Хреста

Під Києвом працює оновлений центральний логістичний центр Червоного Хреста

У разі природного катаклізму або іншої надзвичайної ситуації склади недоторканних запасів дозволяють моментально забезпечити людей, які  позбулися даху або майна, необхідним мінімумом речей: гігієнічними наборами, подушками та ковдрами, кухонними комплектами. Такі склади працюють у багатьох обласних і районних організаціях Товариства Червоного Хреста України в різних куточках країни. Найбільший з них знаходиться у селищі Мартусівка, що під Києвом.

Це справжній логістичний центр із підготовки та реагування на надзвичайні ситуації, який займає площу понад 1,5 гектарів.

На території центру розміщено 2 великі ангари для зберігання речей першої необхідності для постраждалих. Наприклад, це майже 4000 ковдр, 1000 гігієнічних наборів, понад 3000 комплектів постільної білизни, 400 карематів та багато інших речей. Зберігається тут і обладнання для діяльності загонів швидкого реагування Червоного Хреста (аптечки, ноші, засоби індивідуального захисту тощо) та потужності для розгортання табору тимчасового перебування на 350-400 осіб. У такому таборі люди можуть отримувати першу і медичну допомогу, харчування (на складі є 2 польові кухні), місце для ночівлі та відпочинку тощо.

Завдяки підтримці партнерів Червоного Хреста – Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) –  в 2018-2019 роках логістичний центр пережив суттєве оновлення. Окрім ремонту та впорядкування приміщень великих ангарів, на території з’явилися адміністративна будівля для роботи логістів та окреме приміщення для зберігання товарів спеціального призначення, напр, медикаментів. Свій внесок зробив і Люксембурзький Червоний Хрест. В цілому, значно покращилися умови зберігання речей та – найголовніше – умови роботи співробітників та волонтерів Червоного Хреста.

Оновлений логістичний центр дозволяє відразу ж після оцінки потреб постраждалих розпочати розподіл речей і забезпечити їхню доставку на місце надзвичайної ситуації. Так Червоний Хрест із допомогою партнерів підвищує готовність до реагування на можливі гуманітарні виклики в нашій країні.

DSC_1029

Share this post