Представники Німецького Червоного Хреста відвідали Тернопільщину

Представники Німецького Червоного Хреста відвідали Тернопільщину

Більше 20 років Червоний Хрест міста Фрайбурга співпрацює з Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та її районними відділеннями, спільно допомагаючи самотнім, малозабезпеченим, людям з інвалідністю та тим, хто потрапив у складні життєві ситуації.

12 червня на Тернопільщину прибула делегація Червоного Хреста Фрайбурга. Голова обласної ради Віктор Овчарук зустрівся із відповідальним за міжнародну співпрацю Удо Пфістнером та головою Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександрою Бригадир.

Очільник області подякував німецькому Червоному Хресту за допомогу та підтримку різних проектів, які реалізують волонтери на теренах Тернопілля, особливо патронажної служби.

«Тернопільська обласна рада, розуміючи важливість та необхідність тієї роботи, яку проводить Червоний Хрест Тернопільщини, прийняла програму підтримки та розвитку патронажної служби в Тернопільській області до 2021 року. Минулого року на її реалізацію з обласного бюджету виділено понад 260 тисяч гривень, у поточному – майже 320 тисяч. Загалом передбачено спрямувати на цю програму тільки з обласного бюджету понад 1 мільйон 300 тисяч гривень, районних та міських бюджетів – майже 6 мільйонів. Залучаються і позабюджетні кошти, – наголосив Віктор Овчарук. – Зазначу, що органи місцевого самоврядування Тернопільщини, у тому числі і об’єднані територіальні громади, тісно співпрацюють із відділеннями обласної організації Товариства Червоного Хреста. Принагідно, висловлюю вдячність і голові обласної організації Товариства Червоного Хреста за ту значну допомогу потребуючим, опіку над внутрішньо переміщеними особами, а також за вагому просвітницьку діяльність».


«Це дуже важливо, що влада сприяє діяльності організації, яка самовіддано служить людям», – зазначив Удо Пфістнер.

te-zustrich-2

За матеріалами Тернопільської обласної ради

Share this post