У Мінську відбулася щорічна зустріч представників Служб розшуку

У Мінську відбулася щорічна зустріч представників Служб розшуку

4-6 червня у Мінську відбулася щорічна регіональна зустріч з питань діяльності по відновленню родинних зв’язків (ВРЗ) та міграції Служб розшуку національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У зустрічі взяли участь керівники Служб розшуку з Білорусі, України, Росії, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану та делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Російській Федерації, Білорусі й Україні.

Метою зустрічі було обговорення результатів діяльності в сфері ВРЗ та міграції, обмін досвідом роботи, підвищення потенціалу та розвиток міжрегіонального співробітництва Служб розшуку. Значну увагу приділено питанню захисту персональних даних, розгляду Стратегії Руху з ВРЗ на 2020-2025 рр.

Керівник Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України Ірина Царюк поділилася з учасниками зустрічі досвідом роботи реорганізованої структури Служби розшуку – робота співробітників Служби в 5 регіонах України та активне залучення волонтерів сприяли підвищенню рівня інформованості населення регіону щодо ВРЗ діяльності та дозволили в повній мірі задовольняти потреби бенефіціарів. Реорганізована структура Служби розшуку Товариства значною мірою вплинула також на можливості успішного виконання програми супроводу членів родин зниклих безвісти внаслідок збройного конфлікту в Україні, яка реалізується в тісній співпраці та координації з МКЧХ в Україні. Особливу зацікавленість та обговорення викликав інформаційний блок про використання Службою розшуку в роботі нових технологій та технічних засобів: програмного продукту МКЧХ «FL Answers» (FLA), нової платформи «Secure File Exchange» (SFE) для обміну інформацією з партнерами Глобальної мережі ВРЗ задля підвищення рівня захисту персональних даних, головного інформаційного ресурсу для членів Глобальної ВРЗ мережі Flextranet.familylinks.icrc.org.

Нагорода_КиргистанВизнанням роботи Служби розшуку Товариства учасниками Глобальної мережі ВРЗ стало вручення Ірині Царюк, Керівнику Служби розшуку відзнаки Червоного Півмісяця Киргизстану «За розвиток гуманітарної діяльності» з нагоди 25-річчя Служби розшуку ЧП Киргизстану.

За результатами зустрічі учасники наголосили на важливості обміну досвідом роботи з ВРЗ та розшуку, необхідності продовження практики зустрічей представників субрегіону та залучення представників інших субрегіонів з метою обговорення більш широкого кола питань співробітництва. Діяльність над визначенням в національних товариствах пріоритетів Стратегії з ВРЗ для Міжнародного Руху на 2020-2025 рр. та втілення положення Кодексу по захисту даних у внутрішні процедурні документи національних товариств визначені пріоритетними на поточний рік.

Share this post