У Херсоні майбутні корабели дізналися про міжнародне гуманітарне право

У Херсоні майбутні корабели дізналися про міжнародне гуманітарне право

6 червня у Херсонському професійному суднобудівному ліцеї відбулася лекція з міжнародного гуманітарного права (МГП). Учні дізналися про Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, поняття МГП і символіку Руху.

Провела заняття місцева волонтерка Кристина Боровкова, яка пройшла навчання в рамках третього набору тренерів з МГП Товариства Червоного Хреста України. Лекція стала заліковою для Кристини – за підсумками її проведення лекторка отримала тренерський сертифікат, що дає їй право викладати основи міжнародного гуманітарного права для населення.

Наразі у Товаристві налічується 16 сертифікованих тренерів з МГП. Кожен з них не лише пройшов тривале навчання за підтримки Фінського Червоного Хреста та Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а й продемонстрував здобуті знання та навички на практиці.

Міжнародне гуманітарне право захищає тих, хто не бере участі у військових діях, і обмежує засоби та методи ведення війни. Розповсюдження знань з МГП – запорука його дотримання під час збройного конфлікту, а також сприяє утвердженню ідеалів добра, милосердя й гуманності.

Share this post