На Луганщині відзначили Міжнародний день захисту дітей

На Луганщині відзначили Міжнародний день захисту дітей

Символічно, що перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відданий світлому та радісному святу – Дню захисту дітей. Дитинство – це чудесна пора надій, бажань, перших кроків становлення, пошуку себе. Це розквіт сил, талантів, мрій, подібний буйству природи на початку літа. В дитинстві небо – синіше, сонце – яскравіше, горизонти – ширші.

1 червня волонтерами молодіжних ланок Лисичанської та Сєвєродонецької міських організацій Товариства Червоного Хреста України було проведено акції для дітей з іграми, різноманітними вікторинами та конкурсами, навчанням навичкам надання першої допомоги та отриманням заслужених нагород.

Волонтери Червоного Хреста, які задіяні в проекті «Психосоціальна підтримка», провели для дітей майстер-клас з виготовлення паперових квітів з серветок і безпрограшну лотерею.

Також у цей день Марківською районною організацією спільно з органами місцевої влади проведено урочистий захід, який відбувся в дитячому сквері «Казка». Дитячий парк зустрів відвідувачів феєрверком святкового настрою. Дітлахи співали та демонстрували свої знання й уміння в різноманітних іграх і конкурсах.

Такі святкові заходи проводились міськрайорганізаціями Товариства по всій території Луганської області, в яких узяли участь майже 8 тис. дітей і їхніх батьків.

Діти – найдорожчий скарб держави, наша радість і майбутнє. Тому святий обов’язок сім’ї, школи, суспільства – піклуватися про всебічний розвиток їхніх інтересів і здібностей, забезпечити їм належний рівень виховання та дотримання прав дитини.

5

Share this post