У Києві відбувся міжнародний футбольний турнір для людей з інвалідністю

У Києві відбувся міжнародний футбольний турнір для людей з інвалідністю

30-31 травня у Києві на спортивній базі «Святошин» відбувся турнір Міжнародної Футбольної Ліги “Seni Cup – 2019” серед вихованців дитячих будинків-інтернатів та підопічних психоневрологічних інтернатних установ системи соціального захисту населення.

Для участі у змаганнях до Києва прибули 12 команд дитячих будинків-інтернатів і психоневрологічних інтернатів з різних куточків України. Матчі проходили за правилами FIFA з суддівською командою від Федерації футболу Києва.

Переможцем турніру стала команда Шевченківського дитячого будинку-інтернату (Харківська обл.), друге місце – за гравцями Мирогощанського дитячого будинку-інтернату (Рівненська обл.), бронзу здобули футболісти Верхньодніпровського дитячого будинку-інтернату (Дніпропетровська обл.). Переможці національного етапу представлять Україну на міжнародному фінальному турнірі “Seni Cup” у Польщі.

Участь у церемонії нагородження взяла представниця Національного комітету Товариства Червоного Хреста України – начальник відділу співпраці та міжнародних зв’язків Ірина Боднар.

Турнір має важливе соціальне значення, адже його місія – допомогти подолати дискримінацію, соціально адаптуватися та стати повноцінними членами суспільства людям з інвалідністю, які проживають в інтернатних установах.

Share this post