У Одесі родини з уразливих категорій дізналися, як уберегти дітей від кору

У Одесі родини з уразливих категорій дізналися, як уберегти дітей від кору

«Інтернет – інтернетом, а інформаційні зустрічі та матеріали дуже потрібні», – кажуть мами, які прийшли на зустріч до Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Жінки з числа внутрішньо переміщених осіб дізналися про кір, симптоми та схему вакцинації задля попередження захворювання.

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця виділила кошти з Фонду реагування на надзвичайні ситуації (DREF), щоб допомогти Товариству Червоного Хреста України зробити внесок у боротьбу зі спалахом кору в Україні. Це дозволить Товариству допомогти близько 90 000 особам, зокрема тим, хто знаходиться в зоні ризику – дітям до 6 років, людям із ослабленою імунною системою і людям, які не були вакциновані проти цієї хвороби.

Волонтери Товариства задіяні у боротьбі зі спалахом кору – вони діють у 5 областях України: Чернівецькій, Вінницькій, Тернопільській, Одеській та Івано-Франківській.

Кір можна майже повністю попередити. Сподіваймося, що більше людей отримають інформацію про це, то безпечнішим буде в Україні.

Share this post