Родини зниклих безвісти отримуватимуть гранти на розвиток власної справи

Родини зниклих безвісти отримуватимуть гранти на розвиток власної справи

Допомога людям – це не тільки матеріальна підтримка: продукти, побутові речі чи гроші. Найцінніше – це коли люди, отримавши можливості для старту, навчаються допомагати собі самостійно.

15 травня в Миколаївській обласній організації Товариства Червоного Хреста України відбулася зустріч працівників Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), обласної організації ТЧХУ та членів родин, постраждалих від збройного конфлікту в Україні. Родичі деяких з них зникли безвісти. Допомогу їм надає Міжнародний Комітет та Служба розшуку Червоного Хреста України.

Темою зустрічі стала «Стратегія відновлення доходу населення, постраждалого в зв’язку з конфліктом», презентована співробітниками МКЧХ.

Учасники зустрічі обговорили можливості відновлення доходу з довгостроковими перспективами. Родинам пропонується одноразова грошова допомога на відкриття своєї справи, яка в подальшому буде приносити дохід. Як визначитися з ідеєю перспективної справи: чи то швейна майстерня, чи  вирощування курей, перепілок, випічка хлібобулочних виробів, вирощування рослин, бджільництво? Який механізм реєстрації, як досягти успіху? Ці та багато інших питань були з надзвичайною цікавістю сприйняті учасниками зустрічі.

По завершенню зустрічі декілька представників родин заповнили заявки на отримання грантів.

Share this post