У Львові суддів західних областей навчали першій допомозі

У Львові суддів західних областей навчали першій допомозі

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела майстер-клас з першої допомоги у Західному апеляційному господарському суді.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України отримала запрошення провести майстер – клас для учасників семінару «Забезпечення безперервної діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій» 17 травня в актовому залі Західного апеляційного господарського суду.

Прохання було зумовлене, мабуть, тим, що на заході судді володіють такими знаннями з першої допомоги, а в Україні про це задумались тільки тепер. Це тим більш вірогідно, що семінар проводився, як спільна акція Територіального управління державної судової адміністрації України у Львівській області і українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в нашій країні.

Перед початком майстер-класу до учасників семінару звернувся з вітальним словом голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко.

Провела майстер-клас інструктор Червоного Хреста з першої допомоги, голова Шевченківської РО м. Львова ТЧХУ Наталія Семочко. Вона ознайомила присутніх з легенево-серцевою реанімацією на спеціально створеному для цього манекені. Крім того, Наталія Іванівна показала як бинтувати поранені кінцівки.

На запитання, як транспортувати із зони ураження постраждалого, Наталія Іванівна викликала добровольця, закинула собі на плечі і винесла з уявної зони надзвичайної ситуації.

Підсумовуючи, зазначимо, що на майстер-класі не вдалося розглянути всі питання з першої допомоги, але вдалося зацікавити суддів продовжити навчання на курсах, або у спеціальних школах, щоб бути готовими до будь-яких несподіванок у майбутньому.

Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО ТЧХУ м. Львова

Share this post