Родини зниклих безвісти та полонених відвідали Почаївську лавру

Родини зниклих безвісти та полонених відвідали Почаївську лавру

В День матері, 12 травня, Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України зібрала родини, рідні яких зникли безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом в Україні.

Теплого та сонячного недільного ранку 25 членів родин зниклих безвісти та полонених з Волині, Львівщини, Івано-Франківської та Рівненської областей зустрілись у Львові та разом із фахівцями Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного Комітету Червоного Хреста вирушили на екскурсію до Почаївської лаври.

Цікава інформація екскурсовода, неперевершені весняні краєвиди та незабутні враження від однієї з найбільших православних святинь України зробили цей день дійсно святковим. Під час дороги члени родин мали змогу поспілкуватись один з одним та зі співробітниками Червоного Хреста, які працюють над справами по встановленню долі їх рідних.

«Сьогоднішній день став світлим променем у моєму житті. Ця екскурсія – не лише візит до духовних святинь, але й можливість поспілкуватись з людьми, які мають такий самий біль, як і в мене, підтримати один одного, обговорити наші проблеми. Вже п’ятий рік як зник безвісти мій син, і бути наодинці зі своєї бідою – тяжкий тягар. Такі як я – батьки, дружини, сестри та брати – ми стали однією великою родиною зі спільним болем, тому високо цінуємо такі зустрічі. Я щиро вдячна Червоному Хресту за постійну підтримку і сьогоднішню зустріч», – поділилася враженнями мама військовослужбовця, зниклого безвісти наприкінці серпня 2014 року.

Для маленької Поліни, яка разом з родиною наприкінці 2014 року вимушена була покинути Донеччину і зараз мешкає на Львівщині, поїздка була наповнена цікавою інформацією про історію Галичини, незабутніми враженнями від Львову та Почаєва. «Вона приїхала зовсім іншою людиною!», – так бабуся Поліни розчулено подякувала співробітнику Служби розшуку у Львівській обласній організації Товариства Ніні Добренькій після повернення онуки з екскурсії.

Поїздка організована Службою розшуку Товариства Червоного Хреста України за активної участі Львівської обласної організації у рамках партнерської співпраці Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з відновлення родинних зв’язків та супроводу членів родин зниклих безвісти.

Share this post