12 травня – День матері

12 травня – День матері

В українській культурі мати завжди асоціюється з поняттям єдності, згуртованості родини, теплом родинного дому. Вона споконвічна берегиня своєї родини.

Але жорстока правда полягає в тому, що навіть у третьому тисячолітті людство не навчилося вирішувати конфліктні питання без зброї, а наша планета не така мирна і безпечна, якою ми хотіли б її бачити. Як і раніше мільйони жертв братовбивчих воєн і конфліктів вимушені залишати свої домівки, що часто призводить до роз’єднання родин. Матері у всьому світі страждають і відчайдушно намагаються знайти своїх синів та дочок, які зникли безвісти.

Служба розшуку Червоного Хреста України, як невід’ємна складова Всесвітньої мережі з відновлення сімейних зв’язків, покликана полегшувати страждання матерів, дітей, запобігати розлучення членів родин, сприяти відновленню родинних зв’язків, втрачених внаслідок збройних конфліктів та різних екстремальних ситуацій у світі.

Протягом майже 27 років ми виконуємо свою гуманітарну місію по возз’єднанню родин, розшуку близьких, які зникли безвісти.

У Службі розшуку сформована команда однодумців, яка за цей час стала справжньою родиною.

Робота, яку ми виконуємо, полягає не лише в здійсненні розшукових заходів, а й в всебічній підтримці наших бенефіціарів, оскільки зазвичай просте людське спілкування, щира підтримка може допомогти їм подолати біль розлуки з близькими.

Команда Служби розшуку складається лише з жінок. Ми різного віку і маємо різний досвід. Серед нас є ті, хто працює в Службі розшуку з моменту її заснування, а деякі приєдналися до нас нещодавно. Але всі ми віддані справі відновлення родинних зв’язків і всі ми матері.

Багаторічний досвід роботи в Службі розшуку дає нам розуміння того, наскільки цінним, і одночасно крихким є людське життя, як необхідно нам усім материнське тепло і підтримка, радість сімейного спілкування.

Від щирого серця вітаємо з Днем матері всіх жінок – матерів, сестер, доньок, дружин. Нехай у Ваших очах сяє впевнена радість Жінки, яка дарує життя!

Малюнок дитячий_родина

Share this post