100-річчя Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

100-річчя Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

5 травня 1919 року, після І Світової війни, у Парижі була заснована Ліга Товариств Червоного Хреста. Події війни продемонстрували необхідність тісної співпраці між національними товариствами Червоного Хреста. Гуманітарна діяльність Товариств із захисту військовополонених та поранених і хворих на полі бою впроваджувалася із залученням мільйонів волонтерів і дала колосальний досвід. Спустошена війною Європа не могла дозволити собі втратити ці надбання.

Утворити Лігу Національних товариств запропонував Генрі Девісон, Президент Американського військового комітету Червоного Хреста. Засновниками-членами Ліги стали 5 національних товариств – Французький ЧХ, ЧХ Великобританії, Італійський ЧХ, Японський ЧХ і ЧХ США.

100 років потому Ліга, яка стала Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, перетворилася на глобальну організацію 191 національного товариства – майже з усіх країн світу – і близько 13,7 млн волонтерів. Ця визначна спадщина дає нам відповідальність і сміливість продовжувати допомагати найуразливішим людям, реагувати на природні катастрофи та епідемії, інвестувати у нашу готовність до реагування та посилювати Товариство Червоного Хреста України, щоб продовжувати справу гуманності.

100-річний ювілей Міжнародної Федерації буде відзначатися з 5 травня до 15 грудня, дня Міжнародної Конференції Товариств ЧХ і ЧП, яка відбудеться в Женеві. Тема подій – Єдиність і Універсальність.

Сторічний ювілей Міжнародної Федерації – це не лише історія про минуле. Це нагода відчути себе частиною світової червонохресної родини, частиною глобальної мережі, яка готова відповідати на виклики майбутнього.

ifrc-100

Share this post