Волонтери загонів швидкого реагування ТЧХУ беруть участь в навчаннях у Білорусі

Волонтери загонів швидкого реагування ТЧХУ беруть участь в навчаннях у Білорусі

З 23 до 26 квітня Білоруське Товариство Червоного Хреста в партнерстві з Міністерством з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь проводять 8-му Міжнародну школу з підготовки до реагування на надзвичайні ситуації. Навчання відбуваються на базі Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації МНС Білорусі (Мінська область, Борисовський район, с. Світла Роща).

Мета школи – відпрацювати механізми взаємодії та координації волонтерських загонів із державними органами та громадськими організаціями в умовах проведення масштабних масових заходів.

В цьому році беруть участь команди волонтерів і фахівців національних товариств Червоного Хреста з Білорусі, Італії, України та Росії. Товариство Червоного Хреста України представлено командою з 7 членів загонів швидкого реагування.

– У рамках Школи відбувається обмін досвідом і тренінги експертів щодо основних напрямів реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути під час масових заходів: перша допомога при інцидентах з великою кількістю постраждалих, робота в умовах натовпу, порятунок у важкодоступних місцях і завалах, психосоціальна підтримка постраждалих, – розповів начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації та розшуку Білоруського Товариства Червоного Хреста Віталій Тарашкевич. – Центральна подія Школи – польові симуляційні вчення, під час яких проходять практичні відпрацювання та перевірка отриманих знань і навичок.

Школа з підготовки до реагування на надзвичайні ситуації Білоруського Товариства Червоного Хреста проходить з 2011 року. У 2014 році Школа набула міжнародного статусу: в навчаннях вперше взяли участь представники національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця з інших країн. У різний час учасниками Школи були експерти Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, волонтери та співробітники Болгарського, Данського, Литовського, Латвійського, Німецького, Норвезького, Російського, Українського, Естонського Червоного Хреста, Товариства Червоного Щита Давида Ізраїлю, Червоного Півмісяця Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану.

Міжнародна школа з реагування на НС (Білорусь)

За матеріалами Білоруського Товариства Червоного Хреста

Фото: Дмитро Вакулка

Share this post