Підсумкова зустріч за результатами діяльності ТЧХУ з відновлення родинних зв’язків

Підсумкова зустріч за результатами діяльності ТЧХУ з відновлення родинних зв’язків

25-26 жовтня у Києві відбулася зустріч працівників, які здійснюють в Товаристві Червоного Хреста України діяльність в сфері розшуку та відновлення родинних зв’язків (ВРЗ). Така зустріч відбувається вже втретє з 2016 року та, на думку учасників, є надзвичайно важливим форматом для аналізу діяльності з ВРЗ та розшуку протягом року, визначення тенденцій та пріоритетних векторів ТЧХУ у ВРЗ відповідно до стратегічних завдань нашого Товариства.

Співробітники Служби розшуку, обласних організацій ТЧХУ та делегації МКЧХ в Києві обмінялися інформацією про діяльність з ВРЗ у зв’язку зі збройним конфліктом в Україні, обговорили проблеми та шляхи їх подолання. Значна частина зустрічі була присвячена питанню супроводу членів родин зниклих безвісти.

Учасники познайомились з інформацією про стан співпраці з національними товариствами ЧХ/ЧП в складі Глобальної мережі з ВРЗ Міжнародного Руху, запровадження в Службі розшуку ТЧХУ сучасних комунікаційних технологій, обговорили можливості обласних організацій з розвитку волонтерства у сфері ВРЗ. Інформаційні сесії, проведені співробітниками МКЧХ щодо діяльності судмедекспертів та делегатів МКЧХ із захисту прав осіб, що перебувають у затриманні, дозволили підвищити рівень обізнаності про можливості Міжнародного руху у наданні допомоги постраждалим внаслідок збройних конфліктів. Особливу увагу приділено плануванню діяльності з ВРЗ: під час роботи в групах учасники розробили мікропроекти, які надалі будуть розглянуті в Службі розшуку на предмет можливості їх реалізації в 2019-2020 рр.

Проведення подібних заходів надає можливість обмінятись досвідом, сприяє підсиленню координації та співробітництва всередині ТЧХУ та з партнерами Міжнародного руху, зміцненню потенціалу та підвищенню ефективності діяльності з ВРЗ заради людей, які цього потребують.

Share this post