На Луганщині патронажні сестри Товариства пройшли тренінг з першої допомоги

На Луганщині патронажні сестри Товариства пройшли тренінг з першої допомоги

Перша допомога – це комплекс термінових заходів, спрямованих на порятунок життя людини. Першу допомогу може надати будь-хто, опинившись поруч з постраждалим у критичний момент. Нещасний випадок, раптовий напад захворювання, отруєння – в цих та інших надзвичайних ситуаціях необхідна грамотна перша допомога. Уміння надати першу допомогу для патронажних сестер вкрай необхідно, оскільки вони щодня надають послуги людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями.

Тому 9 жовтня в Новоайдарській районній організації Товариства Червоного Хреста України був проведений тренінг з надання першої допомоги для патронажних сестер проекту «Патронажна служба ТЧХУ».

На сьогоднішній день в Новоайдарському районі послуги в рамках проекту отримують 43 літні людини. Їх обслуговують 8 патронажних сестер, які й були запрошені на цей тренінг. Провели тренінг інструктори з першої допомоги Луганської ОО ТЧХУ Марина Черкашина та Христина Божко. Всі учасники отримали не тільки теоретичні знання, а й змогли спробувати їх на практиці.

Патронажні сестри залишилися дуже задоволеними та висловили організаторам подяку і надію, що в потрібний момент отримані знання допоможуть їм врятувати чиєсь життя.

Луганська ОО ТЧХУ

Share this post