На Київщині розгорнуть табір тимчасового перебування біженців: навчання

На Київщині розгорнуть табір тимчасового перебування біженців: навчання

26-27 вересня в рамках проведення заходів підготовки Збройних Сил України з метою посилення співробітництва між Збройними силами, неурядовим сектором та місцевими органами влади на Київщині відбудуться спільні навчання Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) та Гірської сільської ради. Партнери відпрацюють механізм надання допомоги цивільному населенню з районів надзвичайної ситуації, що включає розгортання табору тимчасового перебування переміщених осіб та проведення занять з першої допомоги.

Так, 27 вересня у рамках практичної частини навчань учасники влаштують імітацію потоку біженців, для яких у таборі тимчасового перебування будуть організовані процеси реєстрації, розміщення, роботу Служби розшуку та забезпечення харчування у польових умовах (польова кухня). Також навчання будуть супроводжуватися інтенсивними теоретичними і практичними сесіями з різних тем: перша допомога, психосоціальна підтримка, міжнародне гуманітарне право тощо для дітей та дорослих.

До навчань буде залучено представників загонів швидкого реагування Червоного Хреста, що створені з числа волонтерів. Мета діяльності загонів – надання допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціального характеру, під час збройних конфліктів, а також проведення  профілактичних заходів із попередження надзвичайних ситуацій.

Активна фаза навчань розпочнеться 27.09.2018 з 10.00 за адресою: Київська обл, Бориспільський р-н, с.Гора, вул. Центральна,7.

Під час заходу представники ЗМІ зможуть поспілкуватися з керівництвом Генерального штабу Збройних Сил України, Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, Товариства Червоного Хреста України, керівником Гірської сільської ради, а також волонтерами Червоного Хреста, які щоденно виконують важливу місію з надання допомоги цивільному населенню під час надзвичайних ситуацій в різних куточках України.

Контактні особи для представників ЗМІ::

Олексій Мазепа – офіцер Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, тел. 050 647 00 29

Марія Єрьоменко, менеджер з комунікацій Товариства Червоного Хреста України, тел. 066 722 27 17.

Share this post