Визначено переможців першого конкусу есе з міжнародного гуманітарного права

Визначено переможців першого конкусу есе з міжнародного гуманітарного права

Завершився перший конкурс есе з міжнародного гуманітарного права (МГП), проведений Товариством Червоного Хреста України спільно із Інститутом міжнародних відносин КНУ імені Т. Шевченка.

В есе учасники повинні були викласти свої думки щодо забезпечення поваги та захисту емблем Червоного Хреста, Червоного Півмісяця та Червоного Кристалу з позиції права та можливі шляхи покращення захисту. Деякі роботи містили дуже цікаві пропозиції, як зміцнити повагу до емблем гуманності та які заходи повинна зробити держава для дотримання своїх міжнародних зобов’язань. В деяких роботах автори використовували інформацію з сайту Товариства, з розділу МГП, та наводили статистику позитивних кейсів. Цікавим фактом стало згадування випадку з газетою «Факти», коли Товариство звернулося до редакції з проханням не використовувати емблему Червоного Хреста на зображені карети швидкої допомоги і отримало позитивну реакцію: емблему було замінено.

Всього було отримано 6 робіт, які були закодовані та надіслані журі, до якого увійшли: Сергій Петухов – заступник міністра юстиції; Тимур Короткий – радник Президента Товариства Червоного Хреста України з питань міжнародного гуманітарного права; Наталія Хендель – доцент кафедри міжнародного права і міжнародних відносин Національного університету «Одеська юридична академія»; Євгенія Лук’янченко – національний координатор з міжнародного гуманітарного права. Найкращою роботою було визнано есе Олени Прокопишиної, студентки Національного університету «Одеська юридична академія». У своєму есе Олена аргументовано виклала свої думки, а також навела цікаві думки щодо покращення правового захисту емблем. За згодою автора есе буде опубліковано на сайті Товариства.

Ознайомитися з есе можна за посиланням.

Ми дякуємо всім авторам за участь і сподіваємося на ваш подальший інтерес до міжнародного гуманітарного права та гуманітарної діяльності.

Share this post