Проект “Допомога стомованим хворим щодо соцадаптації в суспільстві”

Проект “Допомога стомованим хворим щодо соцадаптації в суспільстві”

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів Чернівецька міська організація Товариства Червоного Хреста України у рамках муніципального соціального проекту «Допомога стомованим хворим щодо соціальної адаптації в суспільстві (забезпечення засобами по догляду за собою)», провела діалог-ланч “Особливості реабілітації стомованих хворих”.

Метою проекту є вирішення проблем задля покращання якості надання допомоги хворим людям, які живуть зі стомою та опинилися в скрутному становищі щодо придбання найнеобхідніших засобів догляду за собою.
На сніданок завітали хворі та лікарі. Лікар-онколог Тетяна Мойсюк розповіла про післяопераційний період, догляд за стомою та реконструкцію прямої кишки. Сергій Часовенко, фітотерапевт, звернув увагу на особливості та планування правильного режиму харчування стомованих хворих. Голова обласного осередку «Астом-Чернівці» Всеукраїнської асоціації «Астом-Україна» Інна Муртазіна проінформувала присутніх про індивідуальний підбір технічних засобів реабілітації і навчання ними користуватися пацієнтів та їх родичів.
Волонтери Червоного Хреста провели анкетування підопічних з важливих питань удосконалення догляду за стомою.

Наприкінці заходу в подарунок присутні отримали засоби реабілітації , які закуплено за грантові кошти (1640 калоприймачів на суму 65 500 грн). Це вже друга у 2017 році акція з видачі засобів реабілітації (1080 шт. на суму 27 000 грн. з міського бюджету).

Хворі подякували за змістовну зустріч голові Чернівецької міської організації Товариства Аллі Запухляк та директору закладу Кірілу Долиняку за теплий прийом, а також висловили бажання відкрити «Кабінет медико-соціальної реабілітації стомованих хворих» в медичних закладах міста, який дуже необхідний для того, щоб у відповідний день і час хворі мали можливість проконсультуватися зі спеціалістом щодо проведення гігієнічних процедур в періоди одужання й адаптації.

Share this post