У Харкові стартувала 9-а Школа соціального активізму Червоного Хреста

У Харкові стартувала 9-а Школа соціального активізму Червоного Хреста

22-23 жовтня у Харкові стартувала 9-а Школа соціального активізму Товариства Червоного Хреста України для молоді.

Протягом 2-х місяців 12 учнів Школи реалізують 3 проекти за такими напрямками:

  •          Допомога бездомним і людям похилого віку. Учасники продумали план по забезпеченню незахищених верств населення теплими речами і взуттям. Також молоді люди збільшать кількість пунктів роздачі їжі та зроблять видачу частішою.
  •        Допомога внутрішньо переміщеним особам і людям з особливими потребами. Волонтери реалізують «Мозаїку добра» − низку зустрічей та тренінгів для залучення особливих людей в круговорот корисного, цікавого та різноманітного життя. Метою заходів стане розрив нерозуміння, остраху та незручності в спілкуванні з людьми з особливими потребами. Це не просто проект, а новий напрямок у молодіжному осередку Червоного Хреста Харкова.
  •     Перша допомога. Команда підійшла до проекту творчо. Молоді люди будуть боротися з байдужістю за допомогою… волонтерів-акторів і відеокамери. Вони популяризують знання про епілепсію, перевіряючи реакцію перехожих проханням допомоги при нападі. Волонтери роздадуть інформаційні листівки і знімуть  соціальне відео.

Окрім отримання «профільних знань» учасники навчилися працювати в команді, чути / слухати, ставити цілі і ефективно працювати з соцмережами, пройшли тестування, які допомогли краще зрозуміти свої особливості.

Перші підсумки по реалізованих проектах буде підведено в кінці грудня. Сподіваємося, що на цьому добрі справи не закінчаться, а тільки почнуться!

Share this post