Червоний Хрест міста Дніпро розповів жінкам про профілактику раку молочних залоз

Червоний Хрест міста Дніпро розповів жінкам про профілактику раку молочних залоз

Інформаційна кампанія була приурочена на честь Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози, який відзначається 20 жовтня.

Співробітники і волонтери Товариства Червоного Хреста України в Дніпрі провели інформаційну роботу серед жінок міста – роздавали матеріали про метод самодіагностики, розповідали про чинники ризику та про те, як можна попередити хворобу.

Майже 10 років тому ця хвороба вийшла на перше місце серед всіх онкологічних «жіночих» захворювань і з того часу утримує сумне лідерство: щороку у 1,3 млн. жінок у світі діагностується ця хвороба. За останні два десятиліття рівень захворювання на рак молочної залози зріс на 30%. Однак смертність не збільшилася завдяки поліпшенню діагностики і методів лікування.

Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка. На жаль, пізнє виявлення цього захворювання є однією з головних причин того, що в Україні зростання захворюваності супроводжується високим рівнем смертності, хоча в світі помітна тенденція до її зниження.

З метою раннього діагностування кожна жінка повинна володіти технікою самостійного обстеження молочних залоз і проводити її щомісячно. А також щорічно проходити УЗД молочної залози жінкам віком від 20 до 39 років, та мамографію для жінок віком після 40 років.

Share this post